Even voorstellen.....Nordin Chara
(1 Stem)

Even voorstellen.....Nordin Chara

Vrijdag 29 januari 2021 staat er een buitengewone algemene vergadering gepland. Hiervoor kunt u zich nog steeds aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het onderwerp van de vergadering zal het voordragen van Nordin Chara voor de vacante positie van penningmeester zijn. Nordin is pas sinds 2018 lid van v.v.WFB en daarmee nog niet voor iedereen een bekend gezicht. Daarom stellen wij hem hierbij graag aan u voor…

Nordin, vertel eens. Wie ben je?

Hoi, ik ben dus Nordin en ik ben 47 jaar oud. Zelf werk ik bij het administratiekantoor Annonu Finance in Capelle a/d IJssel en mijn vrouw Ingrid bestiert onze Bed & Breakfast op de Oudelandseweg. In 2015 zijn we met onze kinderen van Rotterdam naar Ouddorp verhuisd. We wonen hier heerlijk. Ilias zit sinds 2016 bij v.v.WFB en vanaf die tijd ben ik me gaan bezighouden met trainen. Met Nico en Sam trainen wij nu de JO11-1. Sinds 2019 zit ook Senna op voetbal. Zij speelt in de JO8-1. Dit team train ik op woensdagmiddag, totdat we een vaste trainer hebben gevonden. Zo heb ik v.v.WFB leren kennen als een leuke club met veel vrijwilligers en die zijn ook nodig!

Op v.v.WFB hebben we je nooit kunnen zien schitteren, maar vroeger heb je bij RVV Neptunus-Schiebroek gespeeld. Was je een goede voetballer?

Niet echt, op het veld is de vierde klasse het hoogst haalbare geweest. In de zaal heb ik in de hoofdklasse gespeeld. Ik speel nu denk ik al een jaar of 15 bij RVV Neptunus-Schiebroek en tegenwoordig zit ik bij de veteranen. Het blijft lekker om zelf ook één keer per week achter die bal aan te rennen (al gaat dat rennen wat langzamer de laatste jaren).

29 januari 2021 word je door het bestuur voorgedragen als penningmeester. Zelf heb je een financiële achtergrond. Kun je daar iets meer over vertellen?

Ik houd me al 20 jaar bezig met boekhoudingen. Nu werk ik al 13 jaar bij Annonu Finance, een kantoor met 16 werknemers in Capelle a/d IJssel. Sinds 2019 ben ik mede-eigenaar geworden en ik zit daar goed op mijn plek. Administratie, belastingen en jaarrekeningen zijn dus mijn dagelijks werk. Het zal voor een vereniging net weer wat anders werken dan voor een bedrijf, maar ik heb wel het vertrouwen dat ik dat op zal gaan pakken. Een verschil zal denk ik zijn dat je bij een vereniging met meer meningen te maken krijgt over het reilen en zeilen van de club, dan bij de boekhouding van een bedrijf. Maar dat zal ook vast wennen.

Je vertelde zojuist over je functie bij Annonu Finance. Kun je uitleggen op welke manier dat raakvlakken heeft met de functie van penningmeester bij v.v.WFB?

Bij v.v.WFB is er ook een boekhouding die gedaan moet worden, er moeten betalingen worden gedaan, de jaarrekening moet worden opgesteld, BTW moet worden aangegeven, de begroting moet worden opgesteld etc. Dit alles is voor mij echt dagelijkse kost op mijn werk. Het enige verschil is dat ik dat betaald doe voor bedrijven en dit is dan vrijwillig voor een vereniging. Maar dat is zeker niet minder belangrijk.

De positie van penningmeester is op v.v.WFB al enige tijd vacant. Door veel mensen wordt het als een zware functie beschouwd. Hoe zie je dat zelf?

Ik begrijp dat deze functie al een paar jaar vacant is. Ik zie dit ook bij RVV Neptunus-Schiebroek, ook daar blijven sommige functies lang openstaan. Met name omdat de tijdsbesteding van een functie toch vaak onbekend is en altijd meer tijd kost dan je kan inschatten. Vrijwilligerswerk is belangrijk, maar niet iedereen heeft daar natuurlijk tijd voor. Ik gelukkig wel en ik ga er open in en ik houd er dan ook rekening mee dat het in begin veel tijd zal kosten. Verder gaat het natuurlijk om geld van de leden, dus het is ook niet gek dat er tijd voor wordt gevraagd.

Kon het op applaus rekenen van het thuisfront?

Redelijk. Al zal dat, als ze zien hoeveel tijd het kost, vast minder worden ;-D. Aan mij de taak om die tijd dan efficiënt in te vullen om ook nog thuis te mogen komen.

En dan de hamvraag: heb je er zin in?

Zekers!

Gelezen: 194 keer Laatst aangepast op maandag 18 januari 2021 19:11