Wedstrijdnieuws
vrijdag 24 september 2021 15:17

Wedstrijd van de week: WFB JO13-1 – Spijkenisse JO13-4

Geschreven door

Op een zonovergoten Sportpark De Kruse staat vandaag (zaterdag 18 september) de wedstrijd WFB – Spijkenisse op het programma. WFB begon de competitie met een 3-1 nederlaag tegen OVV, maar wist zich een week later goed te herstellen met een 11-0 overwinning op SHO. Spijkenisse is met overwinningen op Hellevoetsluis (1-2) en Nieuwenhoorn (5-0) nog foutloos. De sfeer bij de staf van WFB is opperbest. Op de vraag of ze nog een stevige opmerking hebben voor het verslag, reageert trainer Sjaak Brinkman gevat: “als je een goed huwelijk hebt, moet je niet bij de JO13-1 komen kijken. Trainer Joris van Splunter is een echte womanizer!” Over de spelers is hij na het zien van de warming-up minder tevreden: “ze lijken nog niet wakker.” Dat belooft wat.

De wedstrijd staat vandaag onder leiding van scheidsrechter Wim Westhoeve. Al na twee minuten is daar het eerste gevaar van Spijkenisse. Na een schitterende aanval over zes verschillende schijven moet keeper Giph van der Leeden redding brengen. Als de spelers van WFB nog niet wakker waren, zijn ze het nu wel. Vijf minuten later geeft de linksbuiten van Spijkenisse een goede bal op de spits en deze lijkt de vrije doortocht te hebben, maar Isa Klijn weet in te grijpen. Uiteindelijk is de bal een makkelijke prooi voor de keeper. Na de uittrap van de keeper is WFB de bal snel kwijt en ontstaat er een identieke situatie. Echter wordt de spits van Spijkenisse nu door Nika Klepper van de bal gezet. Daarmee zijn de eerste tien minuten voor Spijkenisse, maar de verdediging van WFB staat goed.

Na een kwartier is er de eerste grote kans voor WFB. Met een bekeken pass van Jan-Willem van Splunder lijkt Dean Brinkman de vrije doortocht te krijgen, maar ook de laatste man van Spijkenisse grijpt goed in. Een minuut later is er weer een kans voor Brinkman, maar de keeper van Spijkenisse is eerder bij de bal. Brinkman raakt daarbij de keeper en lijkt hem ook te blesseren. Scheidsrechter Westhoeve heeft goed gezien dat er geen kwade bedoelingen bij zaten en hij laat het bij een vrije trap. De keeper kan gelukkig verder.

In de negentiende minuut worden de toeschouwers getrakteerd op een moment van pure klasse. De spits van Spijkenisse weet met een klein tikje de bal over zichzelf heen te wippen en speelt zichzelf daarmee helemaal vrij. Wat volgt is een loepzuiver schot en vanaf een meter of 20 schiet hij de bal in de verre hoek: 0-1! Dit is precies wat de wedstrijd nodig had, want nu volgen er legio kansen voor beide kanten. WFB lijkt namelijk gelijk wat terug te kunnen doen, maar de voorzet van Daan Koese gaat rakelings aan de aanvallers van WFB voorbij. Twee minuten later is het wel raak. Van Splunder (Jan-Willem) weet de bal te onderscheppen na een matige bal van de keeper van Spijkenisse. Via de kluts komt de bal bij Brinkman en met een schitterende volley jaagt hij de bal tegen de touwen: 1-1.

In de zesentwintigste minuut lijkt Brinkman WFB zelfs op voorsprong te schieten, echter was het de grensrechter niet ontgaan dat hij buitenspel stond. Even later is het de spits van Spijkenisse weer die lijkt te gaan scoren, maar nu is het Jens van Splunder, waar eerder Klijn en Klepper bij een soortgelijke situatie ingrepen, die de weg voor de spits verspert en het gevaar opruimt. Diep in de blessure tijd probeert Sep van Splunter nog een actie op te zetten. Hij dribbelt goed de vijandelijke verdediging in en bedient daarna de vrijgekomen Klepper. Zij probeert het van afstand, maar de bal gaat net naast. Westhoeve heeft dan genoeg gezien en blaast voor de rust.

Na rust vliegt WFB uit de startblokken en begint daarmee beter aan de tweede, dan aan de eerste helft. Het eerste gevaar komt weer van Brinkman. De bal is bij Van Splunter en Ricky Tieleman loopt zich vrij. Van Splunter bewaart echter het overzicht, want hij ziet dat Tieleman buitenspel staat. In plaats daarvan speelt hij de bal naar Brinkman. De keeper weet de bal van Brinkman te pareren. Twee minuten later is het weer Van Splunter, die vandaag een goede wedstrijd speelt, die het duel aangaat met een van de verdedigers van Spijkenisse. Hij wint dat duel en laat de keeper, met een schot van ongeveer 20 meter van het doel vandaan, kansloos! De trainer van Spijkenisse meent in het duel voorafgaand aan het doelpunt een duw van Splunter te hebben gezien. Westhoeve wuift het echter weg en bij gebrek aan een VAR blijft het doelpunt staan: 2-1!

Het is nu Spijkenisse dat wakker is geschud. Na een aanval van WFB dreigt de spits van Spijkenisse net over de middenlijn door de laatste linie heen te breken, maar hij wordt omver geduwd. Westhoeve vindt de afstand tot het doel nog te groot om te kunnen spreken van een doorgebroken speler en laat de kaarten op zak. Twaalf minuten later is het de beurt aan de rechtsbuiten van Spijkenisse. Hij zet een aanval helemaal zelfstandig op en is ook degene die mag afwerken. Hij mikt de bal net over het doel.

Langzaamaan neemt Spijkenisse het initiatief weer over. Na een klein foutje van keeper Van der Leeden weet de rechtsbuiten van Spijkenisse de bal te onderscheppen. Hij speelt daarna de spits aan en die schiet vanaf de rand van de zestien op doel. Van der Leeden houdt zijn doel schoon en weet daarmee zijn fout te herstellen. Zo is WFB na de 2-1 nog wel dreigend geweest, maar de echte kansen zijn voor Spijkenisse.

Spijkenisse kampt echter met een ander probleem: de tijd om een gelijkmaker te forceren raakt op. In de slotfase is er eerst een kans voor WFB. Na een loepzuivere voorzet van Tieleman komt Brinkman alleen voor de keeper, maar de keeper smoort het schot. Bij spelers van beide partijen stijgt nu de spanning aanzienlijk. Kreten als: “jongens, nog twee minuten!” galmen over het veld. Kort voor het einde krijgt Spijkenisse nog een corner. Yenthe Vlietland kopt de bal weg. Het is echter de linkshalf van Spijkenisse, die het meest alert reageert. Hij brengt de bal weer in, maar de keeper weet die bal te vangen. Daarop schiet hij de bal snel uit en lijkt Tieleman vrij voor de keeper te zetten! Alleen de keeper is eerder bij de bal. In de laatste seconden van deze wedstrijd probeert Spijkenisse over veel schijven nog een aanval op te zetten, maar juist op het moment dat Spijkenisse gevaarlijk lijkt te worden, ruimt Klijn de bal op. Dan vindt Westhoeve het mooi geweest en blaast voor het einde van de wedstrijd. Dit laatste fluitsignaal wordt door de spelers van WFB met gejuich ontvangen!

Na de wedstrijd is trainer Brinkman tevreden. Het begin vond hij veel te slordig en de spelers begonnen niet goed aan de wedstrijd, maar na een kwartier pakten ze het goed op. Wat hij vooral goed vond is dat de verdedigers, die nagenoeg de hele wedstrijd 1 op 1 hebben gestaan, het organisatorisch zo goed neer weten te zetten. Op de vraag of we volgende week tegen De Jonge Spartaan ook een overwinning mogen verwachten, antwoordt Brinkman: “ik denk het wel.” Als het interview erop zit en ik terug wil lopen naar de kantine roept trainer Van Splunter me terug. Of ik nog even het volgende wil noteren: “De JO13-1 heeft de knapste trainer van WFB: Theo Klijn!”

vrijdag 24 september 2021 13:38

Weekbrief tm 2 oktober

Geschreven door
woensdag 22 september 2021 22:58

Wedstrijdverslag WFB JO12-1 - DVV'09 JO12M zaterdag 18 september

Geschreven door

Na 2 weken geleden thuis al met 16-0 te hebben gewonnen tegen OVV (Mels 2, Jort 1, Milan 4, Sil M 3, Sil S 3 en Ilias 3 goals), stond er vandaag op voorhand ook een te kloppen tegenstander op t veld. Uiteraard moest dit nog wel worden waargemaakt en probeerden de trainers te waken voor onderschatting. In de kleedkamer werd al besloten dat het tegen meisjes was en dat de 3 punten wel op WFB zouden blijven en daar de tegenstander vorige week al een fikse nederlaag had geleden, was alleen de hoogte van de uitslag voor de jongens een vraag.

Na 1,5 jaar nauwelijks competitievoetbal lijkt de KNVB de sterkte van de elftallen niet helemaal juist in te hebben kunnen schatten, wat ook wel logisch is natuurlijk. Nu is er dit seizoen een pilot met 2 najaarscompetities en 2 voorjaarscompetities zodat dat hopelijk bij de 2e of 3e competitie wel voor gelijkwaardiger indelingen zal leiden.

De wedstrijd begon goed, er werd goed druk gezet op de helft vd tegenstander en er dienden zich meerdere kansen aan en zoals voorspeld door de jongens, hadden de meiden van DVV hun handen vol aan de zelfverklaarde sterren van WFB 12-1. Hoewel er een aantal corners waren en er tal van schoten op goal werden gelost, hield DVV toch dapper de 0, maar in de 10e minuut besloot Sil M s eens een keer niet de corner voor doel te geven, maar in te dribbelen. Hier was niet op gerekend door DVV, waardoor hij in een goede schietpositie kwam en met een droog schot de 1-0 maakte.

Hoewel de warmte de jongens toch parten speelde, gingen ze goed door en even later, na een goede combinatie tussen Jort en Milan kon Mels de 2-0 binnenschuiven, waarna nog even later Sil M er met een schot 3-0 van maakte. Net daarvoor was helaas Sil S uit voorzorg met een kuitblessure van t veld gestapt.

Nu waren er diverse kansen geweest op meer, maar gemakzucht en slordigheid zorgden ervoor dat de voorsprong niet verder werd uitgebreid en gaf ook DVV de kans langzaam uit de verdedigende stellingen te kruipen en zowaar ook enige aanvalsdrift te tonen. Dit deden ze zo goed, onder aanvoering van de nummer 14 (die de hele wedstrijd een van de beteren van het veld was), dat er een aantal uitbraken waren en zowaar ook kansen voor DVV ontstonden, zo werd 2 keer de paal geraakt en moest ook Noah diverse keren goed handelend optreden, maar ook die kon niet voorkomen dat DVV het verdiende doelpunt en dus de 3-1 maakte. Gelukkig herpakten de zelfverklaarde opvolgers van CR7, Messi en Neymar zich hierna toch weer en volgden al snel meerdere kansen en nog voor rust vielen nog de 4-1 door een schot van Milan en niet veel later kon Sil M de 5-1 maken na een mooie rush en dito pass van Noud.

In de rust werd geconcludeerd dat de buit binnen was en dat de trainers ongelijk hadden over de meiden van DVV, want het stond toch mooi maar 5-1.Scorebordjournalistiek natuurlijk, maar toch weinig tegen in te brengen door de trainers.

In de 2 helft was, door het mooie warme weer, de pijp bij beide ploegen wel redelijk leeg, maar de dorst naar meer doelpunten bij WFB was er gelukkig nog wel. Zo gingen meerdere jongens opzichtig op zoek naar een goal, waardoor regelmatig, al dan niet bewust, vrijstaande spelers over het hoofd werden gezien.

DVV beperkte zich alleen nog tot verdedigen en de keeper had meer dan genoeg te doen en mocht met opgeheven hoofd naar huis want voor elk doelpunt dat viel hield ze er minstens 2 tegen.

Door de warmte was de fut eruit en was er geen sprake meer van sprankelend en flitsend voetbal, ook daar de wedstrijd gespeeld was, dus een korte opsomming van de overige doelpunten nog:

Het kwartiertje van Milan begon net na rust en hij toen hij al snel in de 2e helft de 6-1 met een afstandschot, even later gaf hij een mooie assist op Mels die de 7-1 aantekende met een schuiver en Milan kopte in de 44e minuut ook de 8-1 binnen. Het laatste kwartier moch hij van zijn welverdiend rust genieten en toekijken hoe de score verder opliep, omdat DVV echt niet meer van eigen helft af kon komen Sil S mocht het laatste kwartiertje voorin meedoen, en waar hij normaal door de as opstoomt maakte hij nu een paar mooie rushes langs de lijn.

Pepijn en Jort grepen de enkele keren dat t toch een beetje gevaarlijk leek te worden, goed in en gaven zo de andere jongens de gelegenheid om diep op de helft van DVV meer doelpunten te zoeken, zo ging zelfs Noud via een paar mooie combinaties met Sil M en enkele rushes op zoek naar zijn 1e goal in 2 jaar, maar dat zal die helaas volgende week weer moeten doen.

Ilias die net als de rest ook duidelijk wat koeler weer prefereert probeerde het een paar keer van afstand en strooide zoals altijd met passes en een daarvan resulteerde in een mooie goal van Sil S 9-1, waarna Mels 2 keer goed opgesteld stond om de rebound van een schot van Ilias en een schot van Sil M dat via de lat terugkwam in te tikken; 10-1 en 11-1.

Sil M die na goed doorzetten van Noud de 12-1 maakte en in de 57e minuut met een mooi schot ook de 13-1 scoorde gaf nog even gas. Dit leek ook de eindstand te worden maar Mels besloot om na een mooie passeeractie en een laag schot in de hoek met 14-1 de wedstrijd definitief in t slot te gooien. Resultaat van de wedstrijd was dat de jongens 14 goals hadden maar 0 telefoonnummers.

Binnen afzienbare tijd zullen telefoonnummers scoren waarschijnlijk wel hoger op hun wenslijstje staan dan goals.

Al met al weer een mooie overwinning, maar gelijkwaardige tegenstanders zijn toch iets leuker.

Volgende week thuis tegen Flakkee zullen de jongens moeten laten zien of ze echt te laag spelen. Flakkee heeft ook alles nog gewonnen, dus het zou zo maar een spannend wedstrijdje kunnen worden, sowieso voor de winst in de poule. Kom ze gerust aanmoedigen!

WFB-DVV 14-1 Goals: Mels 5, Milan 3, Sil M 5, Sil S 1

vrijdag 17 september 2021 13:28

Weekbrief tm 25 september

Geschreven door
zondag 12 september 2021 09:49

Wedstrijd van de week: WFB JO19-1 – SC Botlek JO19-2

Geschreven door

Vandaag (zaterdag 11 september) staat de wedstrijd WFB -SC Botlek op het programma. Voor SC Botlek is dit de eerste competitiewedstrijd; WFB kende met een 3-0 nederlaag tegen Meeuwenplaat een matige start. Aanvoerder Sam Klijn drukt echter elke vorm van negativiteit meteen de kop in en wijst op de tweede helft tegen Meeuwenplaat: “toen het eenmaal goed stond, hebben we gewoon de nul gehouden.”

jo191

De wedstrijd van vandaag staat onder leiding van scheidsrechter Jan Redert. De intentie van WFB is gelijk duidelijk. Ze voetballen vandaag met aanvallend voetbal voor de winst. Ook bij balverlies is er druk naar voren en dat resulteert direct in een aantal kansen. In de vierde minuut al sticht WFB het eerste gevaar. Na een snelle uitworp van keeper Maks Rabouw zet Kris Grinwis een aanval op. Via een aantal schijven komt de bal weer bij Grinwis terecht, maar hij mikt net naast. 30 seconden later is het wel raak. Na een fout van de keeper van SC Botlek weet WFB de bal te onderscheppen en spits Joël van Heest in stelling te brengen en hij schiet de bal beheerst in de linkerhoek: 1-0!

jo192

In de twaalfde minuut is het wederom Grinwis, die vandaag een uitstekende wedstrijd op de mat legt, die van Heest voor de keeper zet, maar dit keer is de spits van WFB minder nauwkeurig. Na een kwartier is daar het eerste teken van leven van SC Botlek. De spits van SC Botlek ontsnapt aan de aandacht van iedereen en kan vrij doorlopen op Rabouw. De keeper wacht echter keurig met het maken van een keuze en de spits van SC Botlek weet daar niet mee om te gaan. Uiteindelijk is de bal een makkelijke prooi voor Rabouw.

In het vervolg van de eerste helft is het wederom WFB dat dicteert. In de eenentwintigste minuut is het Van Heest die aan de basis van een aanval staat. Met een bekeken bal zet hij Twan Roon voor een nagenoeg leeg doel en Roon kan dan ook simpel binnen tikken: 2-0! Nog voordat het eerste half uur voorbij is, staat het 3-0. Ditmaal is het Douwe Moerkerk die Van Heest vrij voor de keeper zet. In het restant zijn er nog kansen voor Grinwis en Levi Dijkshoorn, maar aan de stand verandert in de eerste helft niets meer. WFB kan daarmee terugzien op een goede eerste helft en SC Botlek kon daar slechts één grote kans en een handvol corners tegenover zetten. De enkele keer dat er gevaar dreigde, was daar Piet Bernard die als slot op de deur fungeerde en zich ook mag beroemen op een goede eerste helft.

jo193

De tweede helft is van beide kanten slordig en een gezapige tweede helft dreigt. In de vijfenzestigste minuut verrast Jord Lokker echter vriend en vijand. Hij weet een corner vanaf de rechterkant, met nota bene zijn rechtervoet, in één keer in doel te schieten: 4-0! Bij SC Botlek neemt hierdoor de frustratie toe en dat resulteert in een eerste opstootje. De keeper van Botlek en Mees Vlietland staan tegenover elkaar, maar scheidsrechter Redert maant de kemphanen tot rust en de wedstrijd wordt snel hervat. Misschien is dit wel het kleine beetje gif dat SC Botlek nodig had, want het resulteert meteen in een grote kans! De paal moet WFB redding brengen.

jo194

WFB, opgeschrikt door dit spaarzame moment van SC Botlek, zoekt gelijk weer de aanval. In de drieënzeventigste minuut is het Dijkshoorn die het mag proberen. Ondanks dat twee medespelers er beter voor staan, schiet hij zelf. De keeper weet de bal te pareren. Direct hierop duwt de keeper van SC Botlek Dijkshoorn aan de kant, zonder dat daar enige aanleiding voor lijkt te zijn. Hierdoor ontstaat er een handgemeen tussen de twee spelers en scheidrechter Redert reageert resoluut: beide spelers kunnen met een rode kaart vertrekken. In de vrije trap die daarop volgt, verpulvert Lokker de weinige illusies die SC Botlek nog had. Met een hard schot in de korte hoek weet hij de gelegenheidskeeper van SC Botlek te verrassen: 5-0! Daarmee brengt Lokker de einstand op het scorebord.

Na de wedstrijd is aanvoerder Klijn tevreden. Hij vond het een makkelijke wedstrijd en ze hebben het resultaat behaald waar ze voor kwamen. In het bijzonder heeft hij genoten van het spel van Sven van der Bok. Trainer Sjors de Bakker waakt echter voor te veel enthousiasme. Ook De Bakker heeft een goede wedstrijd gezien, maar het was bij tijd en wijle veel te slordig en daarmee is er nog veel ruimte voor verbetering.

Het resultaat van vandaag mag er in ieder geval zijn en WFB kan met vertrouwen uitzien naar volgende week. Dan staat de thuiswedstrijd tegen Strijen op het programma.

vrijdag 10 september 2021 09:20

Weekbrief tm 18 september

Geschreven door

Per abuis zijn de speeldata van twee wedstrijden door elkaar gehaald:

DINSDAG 14 SEPTEMBER SPEELT WFB 1 UIT TEGEN VIERPOLDERS 1, AANVANG 19:30 UUR en

DONDERDAG 16 SEPTEMBER SPEELT WFB 35+ THUIS TEGEN EXCELSIOR M 35+, AANVANG 20:00 UUR.

 

Weekbrief180921

donderdag 02 september 2021 23:46

Weekbrief tm 11 september

Geschreven door
donderdag 26 augustus 2021 19:36

Weekbrief 31 augustus tm 4 september

Geschreven door

WFB 1 - Den Bommel 1 is afgelast.

Weekbrief040921

donderdag 19 augustus 2021 19:06

Weekbrief 21 tm 31 augustus

Geschreven door

WFB 15-1 - DVV'09 gaat zaterdag 28 augustus niet door.

WFB 12-1 speelt zaterdag 28 augustus thuis tegen Melissant aanvang 09:00 uur.

Weekbrief210821

donderdag 17 juni 2021 19:24

Weekbrief voor 26 juni

Geschreven door

Gewijzigde aanvangstijden:

WFB JO12-2 start om 10:00 uur en WFB JO-11-1 om 8:45 uur.

Toegevoegde wedstrijden:

Zaterdag 26 juni WFB JO19 - SV Aurora JO19, aanvang 14:30 uur.

Woensdag 30 juni Stellendam JO14-1 - WFB JO13-2, aanvang 19:00 uur. Vervoer: L Dekker - W Pille - N Sperling - L Stello

Weekbrief260621

Pagina 1 van 20