Wedstrijdverslag WFB 1 - FIOS 1 (19-09-20)

Wedstrijdverslag WFB 1 - FIOS 1 (19-09-20)

WFB 1 boekt een ruime zege in de eerste competitiewedstrijd

Op 19-09-2020 werd de eerste competitiewedstrijd gespeeld nadat de vorige competitie na de wedstrijd tegen Melissant op 8 maart werd stilgelegd wegens corona.

Deze middag was FIOS de tegenstander. Vorig seizoen had WFB de handen vol gehad aan deze ploeg en werd er met 2 – 2 gelijk gespeeld.

Om half drie floot scheidsrechter Paping onder een stralende zon voor het begin van de wedstrijd. De eerste doelpoging was van WFB toen Mathijs Blonk de bal over het doel van FIOS schoot. Daarna kwam WFB goed weg toen de bal na een misverstand tegen de paal rolde. Na een voorzet van Joeri Melissant vanaf de linkerkant schoot Rowan Breen de bal naast. Na 12 minuten spelen kwam WFB op een 1 – 0 voorsprong toen Jorg Moerkerk de bal bekeken binnenschoot, nadat Simon Bremer de bal op hem had teruggelegd. Bij een volgende poging van Jorg Moerkerk werd de bal geblokt door een verdediger van FIOS. Stefan Nagtegaal kon de bal niet de goede richting geven en deze bal ging naast. Een vrije trap van FIOS verdween naast het doel van Eduard van Dam. WFB kwam nog een keer in de problemen toen de doelman van WFB zich bijna verkeek op een hoge stuiterbal. De bal werd uiteindelijk weggewerkt uit de verdediging van WFB. Nadat er bijna een half uur was gespeeld liet de keeper van FIOS de bal los na een schot van Rowan Breen en Simon Bremer was er als de kippen bij om de 2 – 0  binnen te schieten. FIOS probeerde het af en toe met een uitbraak en Martijn van Wijk wist zo’n gevaarlijke uitbraak onschadelijk te maken. Een poging van Rowan Breen na een voorzet van Joeri Melissant mislukte. Een schot van FIOS verdween over het doel van WFB. WFB kwam op

3 – 0 toen Rowan Breen zich op wilskracht door de verdediging van FIOS worstelde en de bal keurig binnen schoot. Even later schoot Rowan Breen de bal over het doel. Met nog een paar minuten te spelen in de eerste helft greep Joeri Melissant goed in bij een aanval van FIOS en hij zette daarmee direct Rowan Breen vrij voor het doel van FIOS. Ook deze bal rondde hij prima af en hij zorgde ervoor dat WFB ging rusten met een comfortabele 4 – 0 voorsprong. De goed spelende Jorg Moerkerk raakte geblesseerd en moest na de rust worden vervangen.

In de tweede helft was het weer snel raak. Rowan Breen zette voor en de bal werd slecht uitverdedigd door FIOS. De bal kwam bij Simon Bremer en hij schoot de 5  - 0 van dichtbij op het scorebord. Een voorzet vanaf de rechterkant was net niet nauwkeurig genoeg om Simon Bremer in stelling te brengen. Martijn van Wijk onderbrak een aanval van FIOS ten koste van een corner. Na een combinatie tussen Brian Westhoeve en Rowan Breen schoot de laatstgenoemde de bal net naast. Een voorzet van Joeri Melissant werd gered door de keeper. Ook pakte deze een voorzet van Erik Tanis. Een schot van Niels Breen ging over het doel. Na een aanval over een aantal schijven smoorde de doelpoging van Brian Westhoeve in de verdediging van FIOS. WFB kwam in kansrijke positie toen Simon Bremer en Bjorn Pape vrij voor het doel kwam te staan. Zij werden echter niet aangespeeld en ging er een kans verloren. Een kopdoelpunt van Simon Bremer werd afgekeurd wegens buitenspel. 10 minuten voor tijd kon scheidsrechter Paping niet anders dan de rode kaart trekken voor een speler van FIOS na een te harde overtreding. Na een goede actie van Bjorn Pape werd zijn schot geblokt door een verdediger. Na een goede voorzet van Stefan Nagtegaal werd Mathijs Blonk omver gelopen door de keeper van FIOS en kreeg WFB een penalty. Simon Bremer schoot de pingel onberispelijk binnen en zo kwam de stand op 6 – 0. Nadat Simon Bremer de paal nog een keer raakte floot de goed leidende scheidsrechter Paping voor het einde van de wedstrijd. Eigenlijk was er alleen in het eerste kwartier sprake van een wedstrijd, want in het vervolg was WFB veel sterker dan de ploeg uit Achthuizen. Een goed begin dus voor WFB met 3 punten en 6 doelpunten voor en 0 doelpunten tegen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Melissant op het programma.

Opstelling WFB: Eduard van Dam, Erik Tanis, Martijn van Wijk, Niels Breen, Joeri Melissant, Gijsbert van Estrik (Kevin Groenendijk), Stefan Nagtegaal, Jorg Moerkerk (Brian Westhoeve), Simon Bremer, Mathijs Blonk, Rowan Breen (Björn Pape)