Wedstrijdverslag WFB 1 - DVV'09 1 (3-10-20)

Wedstrijdverslag WFB 1 - DVV'09 1 (3-10-20)

WFB 1 lijdt onnodige nederlaag tegen DVV’09

Op zaterdag 03-10-2020 was DVV’09 te gast op Sportpark de Kruse in Ouddorp. De wedstrijd moest helaas zonder publiek worden gespeeld i.v.m. de corona maatregelen.

Om half 3 werd de wedstrijd in de stromende regen in gang gefloten door scheidsrechter van Diest. WFB zette de defensie van DVV’09 direct onder druk, maar meer als twee ingooien leverde dit niet op. Bij de eerste aanval van DVV’09 was het wel direct raak. Max Wegereef wist een voorzet weg te stompen, maar de bal belandde precies in de voeten van een DVV-aanvaller en deze schoot de 0 – 1 binnen. Een prima voorzet van WFB werd goed verwerkt door de keeper van DVV’09. Deze was even later wel kansloos na een prima actie van Rowan Breen en kwam WFB dus snel weer gelijk. Max Wegereef greep goed in op een voorzet van DVV’09. De keeper van DVV’09 was een fractie eerder bij de bal dan Stefan Nagtegaal, nadat deze in de diepte was gestuurd. Rowan Breen dreigde gevaarlijk te worden. Helaas stond hij een paar millimeter buitenspel. Na een slimme pass van Lars van Lenten werd een schot van Rowan Breen gestuit door de keeper van DVV’09. Deze keeper wist ook door goed uit de goal te komen en met een perfecte sliding wederom een kansrijke situatie voor WFB te voorkomen. WFB was op dat moment veel sterker en verdiende een voorsprong. Een voorzet van Stefan Nagtegaal vanaf de rechterkant mistte precisie. Na een snelle combinatie van een aantal

WFB-ers werd het schot van Brian Westhoeve gered door de keeper van DVV’09. DVV’09 was kansrijk toen de bal na een vrije trap het hoofd van een aanvaller schampte en de bal naast ging. Na een half uur spelen kwam DV’09 onverwachts weer op voorsprong toen de verdediging van WFB zich veel te gemakkelijk liet uitspelen en een aanvaller geen moeite had de 1 – 2 binnen te schieten. Daarna volgde er een rommelige fase. DVV’09 werd nog een keer gevaarlijk toen een voorzet vanaf de achterlijn niet bij de aanvallers belandde. Na een voorzet vanaf de linkerkant legde Simon Bremer de bal terug op Sjors de Bakker. Diens schot werd geblokt door een verdediger. De keeper van DVV’09 voorkwam een doelpunt van Rowan Breen door de bal met de voeten weg te werken. Een aanvaller van DVV’09 mistte een grote kans door de bal van dichtbij over te schieten. Een schot van Rowan ging naast het doel doordat deze nog werd beroerd door een verdediger van DVV’09. In de laatste minuut van de eerste helft kwam DVV’09 zelfs op een 1 – 3 voorsprong toen Max Wegereef zich verkeek op een schuivertje.

DVV’09 ging dus de rust in met een comfortabele voorsprong. Gezien het spel en de kansen had een gelijke stand een betere afspiegeling van de verhouding in het veld hebben weergegeven.

WFB kreeg de eerste kans in de tweede helft toen de keeper van DVV’09 moeite had met een harde vrije trap van Mathijs Blonk. Er was echter geen aanvaller van WFB in de buurt om hiervan te profiteren. DVV’09 claimde een penalty toen een speler neerging in het 16-meter gebied, maar scheidsrechter van Diest vond het niets. DVV’09 kreeg wel wat meer ruimte, omdat WFB volop de aanval zocht. Een schot van DVV’09 ging over. Na een prima snelle aanval van WFB viel in de 58e minuut de aansluitingstreffer. Mathijs Blonk tikte de bal prima door op de opstomende Erik Tanis en diens voorzet werd keurig binnengetikt door Brian Westhoeve. DVV’09 was het even helemaal kwijt. WFB kreeg kans na kans om de gelijkmaker op het score bord te zetten. Eerst kwam Rowan Breen alleen voor de keeper en de laatste kwam als winnaar uit de strijd. Een minuut later kreeg Simon Bremer een grote kans, maar diens schot ging over. Daarna kwam Simon Bremer alleen voor de keeper van DVV’09 te staan na een goede uittrap van Max Wegereef en wederom wist WFB niet te scoren uit deze kansrijke situatie. De scheidsrechter vergat voordeel te geven nadat Simon Bremer met een goede pass Rowan Breen een vrije doorgang naar het doel bezorgde. Er werd echter afgefloten voor de overtreding op Bremer. Weer even later kwam de bal in het strafschopgebied op de hand van een verdediger van DVV’09. Scheidsrechter van Diest floot ook hier niet voor.

Mathijs Blonk draaide zich goed vrij. Het schot ging over het doel. DVV’09 herstelde zich enigszins en kreeg ook weer wat kansjes. Een voorzet vanaf de linkerkant ging voorlangs het doel van WFB. Bij een volgende aanval wist Kevin Groenendijk een kans te voorkomen ten koste van een corner. Simon Bremer hakte de bal slim door in het 16-meter gebied op Rowan Breen. Zijn schot werd ternauwernood geblokt door een verdediger van DVV’09. Een voorzet werd door Rowan Breen naast gekopt. Pascal van Dam ging op snelheid een verdediger voorbij. Zijn voorzet werd verdedigd door een speler van DVV’09. Rowan Breen ging na een goede pass van Sjors de Bakker kansrijk het strafschopgebied in, maar liet zich toen te gemakkelijk vallen. Dit leverde hem een terechte gele kaart op. DVV’09 probeerde het met een afstandsschot nadat een achterbal van WFB niet goed werd genomen, maar het schot mistte kracht. Een volgend schot van de Dirkslanders werd goed gepakt door Max Wegereef. De laatste kans voor WFB kwam uit een vrije trap van Joeri Melissant. De keeper van DVV’09 was wederom attent in deze situatie en bokste de bal weg uit de verdediging.

WFB liep dus tegen een onnodige nederlaag aan. Het had gezien de vele 100% kansen, zeker na de aansluitingstreffer, veel meer verdiend deze middag.

Opstelling WFB: Max Wegereef, Erik Tanis, Niels Breen, Joeri Melissant (Pascal van Dam), Sjors de Bakker, Lars van Lenten (Mathijs Blonk), Bryan Westhoeve, Simon Bremer, Stefan Nagtegaal, Rowan Breen, Kevin Groenendijk