Wedstrijd van de week: WFB JO19-1 – SC Botlek JO19-2

Wedstrijd van de week: WFB JO19-1 – SC Botlek JO19-2

Vandaag (zaterdag 11 september) staat de wedstrijd WFB -SC Botlek op het programma. Voor SC Botlek is dit de eerste competitiewedstrijd; WFB kende met een 3-0 nederlaag tegen Meeuwenplaat een matige start. Aanvoerder Sam Klijn drukt echter elke vorm van negativiteit meteen de kop in en wijst op de tweede helft tegen Meeuwenplaat: “toen het eenmaal goed stond, hebben we gewoon de nul gehouden.”

jo191

De wedstrijd van vandaag staat onder leiding van scheidsrechter Jan Redert. De intentie van WFB is gelijk duidelijk. Ze voetballen vandaag met aanvallend voetbal voor de winst. Ook bij balverlies is er druk naar voren en dat resulteert direct in een aantal kansen. In de vierde minuut al sticht WFB het eerste gevaar. Na een snelle uitworp van keeper Maks Rabouw zet Kris Grinwis een aanval op. Via een aantal schijven komt de bal weer bij Grinwis terecht, maar hij mikt net naast. 30 seconden later is het wel raak. Na een fout van de keeper van SC Botlek weet WFB de bal te onderscheppen en spits Joël van Heest in stelling te brengen en hij schiet de bal beheerst in de linkerhoek: 1-0!

jo192

In de twaalfde minuut is het wederom Grinwis, die vandaag een uitstekende wedstrijd op de mat legt, die van Heest voor de keeper zet, maar dit keer is de spits van WFB minder nauwkeurig. Na een kwartier is daar het eerste teken van leven van SC Botlek. De spits van SC Botlek ontsnapt aan de aandacht van iedereen en kan vrij doorlopen op Rabouw. De keeper wacht echter keurig met het maken van een keuze en de spits van SC Botlek weet daar niet mee om te gaan. Uiteindelijk is de bal een makkelijke prooi voor Rabouw.

In het vervolg van de eerste helft is het wederom WFB dat dicteert. In de eenentwintigste minuut is het Van Heest die aan de basis van een aanval staat. Met een bekeken bal zet hij Twan Roon voor een nagenoeg leeg doel en Roon kan dan ook simpel binnen tikken: 2-0! Nog voordat het eerste half uur voorbij is, staat het 3-0. Ditmaal is het Douwe Moerkerk die Van Heest vrij voor de keeper zet. In het restant zijn er nog kansen voor Grinwis en Levi Dijkshoorn, maar aan de stand verandert in de eerste helft niets meer. WFB kan daarmee terugzien op een goede eerste helft en SC Botlek kon daar slechts één grote kans en een handvol corners tegenover zetten. De enkele keer dat er gevaar dreigde, was daar Piet Bernard die als slot op de deur fungeerde en zich ook mag beroemen op een goede eerste helft.

jo193

De tweede helft is van beide kanten slordig en een gezapige tweede helft dreigt. In de vijfenzestigste minuut verrast Jord Lokker echter vriend en vijand. Hij weet een corner vanaf de rechterkant, met nota bene zijn rechtervoet, in één keer in doel te schieten: 4-0! Bij SC Botlek neemt hierdoor de frustratie toe en dat resulteert in een eerste opstootje. De keeper van Botlek en Mees Vlietland staan tegenover elkaar, maar scheidsrechter Redert maant de kemphanen tot rust en de wedstrijd wordt snel hervat. Misschien is dit wel het kleine beetje gif dat SC Botlek nodig had, want het resulteert meteen in een grote kans! De paal moet WFB redding brengen.

jo194

WFB, opgeschrikt door dit spaarzame moment van SC Botlek, zoekt gelijk weer de aanval. In de drieënzeventigste minuut is het Dijkshoorn die het mag proberen. Ondanks dat twee medespelers er beter voor staan, schiet hij zelf. De keeper weet de bal te pareren. Direct hierop duwt de keeper van SC Botlek Dijkshoorn aan de kant, zonder dat daar enige aanleiding voor lijkt te zijn. Hierdoor ontstaat er een handgemeen tussen de twee spelers en scheidrechter Redert reageert resoluut: beide spelers kunnen met een rode kaart vertrekken. In de vrije trap die daarop volgt, verpulvert Lokker de weinige illusies die SC Botlek nog had. Met een hard schot in de korte hoek weet hij de gelegenheidskeeper van SC Botlek te verrassen: 5-0! Daarmee brengt Lokker de einstand op het scorebord.

Na de wedstrijd is aanvoerder Klijn tevreden. Hij vond het een makkelijke wedstrijd en ze hebben het resultaat behaald waar ze voor kwamen. In het bijzonder heeft hij genoten van het spel van Sven van der Bok. Trainer Sjors de Bakker waakt echter voor te veel enthousiasme. Ook De Bakker heeft een goede wedstrijd gezien, maar het was bij tijd en wijle veel te slordig en daarmee is er nog veel ruimte voor verbetering.

Het resultaat van vandaag mag er in ieder geval zijn en WFB kan met vertrouwen uitzien naar volgende week. Dan staat de thuiswedstrijd tegen Strijen op het programma.