Wedstrijdverslag WFB JO12-1 - DVV'09 JO12M zaterdag 18 september

Wedstrijdverslag WFB JO12-1 - DVV'09 JO12M zaterdag 18 september

Na 2 weken geleden thuis al met 16-0 te hebben gewonnen tegen OVV (Mels 2, Jort 1, Milan 4, Sil M 3, Sil S 3 en Ilias 3 goals), stond er vandaag op voorhand ook een te kloppen tegenstander op t veld. Uiteraard moest dit nog wel worden waargemaakt en probeerden de trainers te waken voor onderschatting. In de kleedkamer werd al besloten dat het tegen meisjes was en dat de 3 punten wel op WFB zouden blijven en daar de tegenstander vorige week al een fikse nederlaag had geleden, was alleen de hoogte van de uitslag voor de jongens een vraag.

Na 1,5 jaar nauwelijks competitievoetbal lijkt de KNVB de sterkte van de elftallen niet helemaal juist in te hebben kunnen schatten, wat ook wel logisch is natuurlijk. Nu is er dit seizoen een pilot met 2 najaarscompetities en 2 voorjaarscompetities zodat dat hopelijk bij de 2e of 3e competitie wel voor gelijkwaardiger indelingen zal leiden.

De wedstrijd begon goed, er werd goed druk gezet op de helft vd tegenstander en er dienden zich meerdere kansen aan en zoals voorspeld door de jongens, hadden de meiden van DVV hun handen vol aan de zelfverklaarde sterren van WFB 12-1. Hoewel er een aantal corners waren en er tal van schoten op goal werden gelost, hield DVV toch dapper de 0, maar in de 10e minuut besloot Sil M s eens een keer niet de corner voor doel te geven, maar in te dribbelen. Hier was niet op gerekend door DVV, waardoor hij in een goede schietpositie kwam en met een droog schot de 1-0 maakte.

Hoewel de warmte de jongens toch parten speelde, gingen ze goed door en even later, na een goede combinatie tussen Jort en Milan kon Mels de 2-0 binnenschuiven, waarna nog even later Sil M er met een schot 3-0 van maakte. Net daarvoor was helaas Sil S uit voorzorg met een kuitblessure van t veld gestapt.

Nu waren er diverse kansen geweest op meer, maar gemakzucht en slordigheid zorgden ervoor dat de voorsprong niet verder werd uitgebreid en gaf ook DVV de kans langzaam uit de verdedigende stellingen te kruipen en zowaar ook enige aanvalsdrift te tonen. Dit deden ze zo goed, onder aanvoering van de nummer 14 (die de hele wedstrijd een van de beteren van het veld was), dat er een aantal uitbraken waren en zowaar ook kansen voor DVV ontstonden, zo werd 2 keer de paal geraakt en moest ook Noah diverse keren goed handelend optreden, maar ook die kon niet voorkomen dat DVV het verdiende doelpunt en dus de 3-1 maakte. Gelukkig herpakten de zelfverklaarde opvolgers van CR7, Messi en Neymar zich hierna toch weer en volgden al snel meerdere kansen en nog voor rust vielen nog de 4-1 door een schot van Milan en niet veel later kon Sil M de 5-1 maken na een mooie rush en dito pass van Noud.

In de rust werd geconcludeerd dat de buit binnen was en dat de trainers ongelijk hadden over de meiden van DVV, want het stond toch mooi maar 5-1.Scorebordjournalistiek natuurlijk, maar toch weinig tegen in te brengen door de trainers.

In de 2 helft was, door het mooie warme weer, de pijp bij beide ploegen wel redelijk leeg, maar de dorst naar meer doelpunten bij WFB was er gelukkig nog wel. Zo gingen meerdere jongens opzichtig op zoek naar een goal, waardoor regelmatig, al dan niet bewust, vrijstaande spelers over het hoofd werden gezien.

DVV beperkte zich alleen nog tot verdedigen en de keeper had meer dan genoeg te doen en mocht met opgeheven hoofd naar huis want voor elk doelpunt dat viel hield ze er minstens 2 tegen.

Door de warmte was de fut eruit en was er geen sprake meer van sprankelend en flitsend voetbal, ook daar de wedstrijd gespeeld was, dus een korte opsomming van de overige doelpunten nog:

Het kwartiertje van Milan begon net na rust en hij toen hij al snel in de 2e helft de 6-1 met een afstandschot, even later gaf hij een mooie assist op Mels die de 7-1 aantekende met een schuiver en Milan kopte in de 44e minuut ook de 8-1 binnen. Het laatste kwartier moch hij van zijn welverdiend rust genieten en toekijken hoe de score verder opliep, omdat DVV echt niet meer van eigen helft af kon komen Sil S mocht het laatste kwartiertje voorin meedoen, en waar hij normaal door de as opstoomt maakte hij nu een paar mooie rushes langs de lijn.

Pepijn en Jort grepen de enkele keren dat t toch een beetje gevaarlijk leek te worden, goed in en gaven zo de andere jongens de gelegenheid om diep op de helft van DVV meer doelpunten te zoeken, zo ging zelfs Noud via een paar mooie combinaties met Sil M en enkele rushes op zoek naar zijn 1e goal in 2 jaar, maar dat zal die helaas volgende week weer moeten doen.

Ilias die net als de rest ook duidelijk wat koeler weer prefereert probeerde het een paar keer van afstand en strooide zoals altijd met passes en een daarvan resulteerde in een mooie goal van Sil S 9-1, waarna Mels 2 keer goed opgesteld stond om de rebound van een schot van Ilias en een schot van Sil M dat via de lat terugkwam in te tikken; 10-1 en 11-1.

Sil M die na goed doorzetten van Noud de 12-1 maakte en in de 57e minuut met een mooi schot ook de 13-1 scoorde gaf nog even gas. Dit leek ook de eindstand te worden maar Mels besloot om na een mooie passeeractie en een laag schot in de hoek met 14-1 de wedstrijd definitief in t slot te gooien. Resultaat van de wedstrijd was dat de jongens 14 goals hadden maar 0 telefoonnummers.

Binnen afzienbare tijd zullen telefoonnummers scoren waarschijnlijk wel hoger op hun wenslijstje staan dan goals.

Al met al weer een mooie overwinning, maar gelijkwaardige tegenstanders zijn toch iets leuker.

Volgende week thuis tegen Flakkee zullen de jongens moeten laten zien of ze echt te laag spelen. Flakkee heeft ook alles nog gewonnen, dus het zou zo maar een spannend wedstrijdje kunnen worden, sowieso voor de winst in de poule. Kom ze gerust aanmoedigen!

WFB-DVV 14-1 Goals: Mels 5, Milan 3, Sil M 5, Sil S 1

Gelezen: 89 keer Laatst aangepast op vrijdag 24 september 2021 15:40