Wedstrijd van de week: WFB JO15-1 – DVV’09 JO15-1
(0 stemmen)

Wedstrijd van de week: WFB JO15-1 – DVV’09 JO15-1

Vandaag (zaterdag 25 september) staat er een absolute kraker op het programma: WFB – DVV’09! Dit is niet alleen een kraker vanwege de sentimenten, die nu eenmaal bij een derby de kop opsteken. Dit is ook nog eens een wedstrijd tussen de nummer 1 en de nummer 2 van de competitie. DVV’09 heeft drie wedstrijden gespeeld en is nog altijd foutloos. WFB heeft een wedstrijd minder gespeeld en vestigt zich met overwinningen op De Jonge Spartaan (5-0) en OVV (2-3) op een keurige tweede plaats. Trainer Erwin de Jong is dan ook vol vertrouwen. Op de vraag of hij zich wil wagen aan een voorspelling, antwoordt hij gedecideerd: “4-2!” Aan de voorbereiding zal het in ieder geval niet liggen. WFB heeft een stevige warming-up afgewerkt en kort voor het beginsignaal de dode spelmomenten er nog even in geslepen.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Rini Aleman. Dat er vandaag, behalve de eer, ook de eerste plaats op het spel staat, is goed aan beide teams te merken. Ze vliegen uit de startblokken. In de eerste minuut is er gelijk een kans voor de spits van DVV’09, maar hij mikt vanaf een meter of 20 net naast. Kort daarna, na een keurige interceptie van Thomas Durville, is er een kans voor WFB. Na een combinatie over veel verschillende schijven, kan Durville zelf op de rand van de 16 het doel onder vuur nemen. De bal gaat net over. In de vijfde minuut is daar het eerste echte grote gevaar van de kant van WFB. Na een corner van Jens Flikweert komt Tim Santifort goed voor zijn man en lijkt WFB op voorsprong te koppen. De bal gaat echter rakelings langs het doel. Nog geen twee minuten later ligt de bal er bijna aan de andere kant in. Een goede voorzet van de nummer 6 belandt achter de verdediging van WFB en de rechtsbuiten van DVV’09 haalt uit, maar ook die bal gaat net naast het doel. Zo is de wedstrijd nog geen 10 minuten onderweg en hebben we al een flink aantal gevaarlijke momenten gezien van beide partijen.

WFBDVV1

Na dit open begin, neemt WFB het initiatief volledig zelf in handen. De momenten dat DVV’09 balbezit heeft worden steeds korter en spaarzamer. WFB weet door goed druk zetten de opbouw van achteruit te verstoren en de lange bal is steevast een prooi voor de verdediging van Ouddorp. Dit leidt ook het eerste doelpunt in. Nadat WFB de bal weer heeft veroverd, zet Flikweert Robbin Melissant voor de keeper en die werkt beheerst af: 1-0! Nog geen vijf minuten later weet WFB de score al te verdubbelen. Een goede corner van Flikweert wordt door Durville verlengd en komt via de klust weer bij Durville terecht. Ook hij schiet de bal koel binnen: 2-0! Alsof dat nog niet genoeg is, brengt trainer De Jong met Senne de Boer en Mohammed-Nour Yasen nog meer aanvallende impulsen in het elftal. Dit lijkt zich gelijk uit te betalen. Yasen zet met een puike voorzet Flikweert vrij voor de keeper, maar deze weet de bal goed te pareren. Ook Yasen zelf kan de wedstrijd, na een goede voorzet van Jan Zandburg, definitief in het slot gooien, maar hij staat net een paar millimeter buitenspel.

Na al dit geweld, doet DVV’09 iets terug. Na een weergaloos schot van de linksbuiten van DVV’09 belandt de bal exact op de kruising. Via de kruising komt de bal voor de voeten van de spits van DVV’09 en deze weet wel raad met dit buitenkansje: 2-1! Dat WFB al over een volwassen ploeg beschikt, kun je zien aan hoe ze met zo’n tegenvaller weten om te gaan. Niemand laat de kop hangen en ook niemand twijfelt aan de door de trainers gekozen tactiek. Ze gaan op dezelfde voet verder als voor de tegentreffer. Nog geen twee minuten later moet scheidsrechter Aleman daarom al weer een doelpunt noteren. Flikweert, die vandaag een hele goede wedstrijd speelt, stuurt De Boer weg en die zet met een bekeken voorzet Yasen vrij voor de keeper: 3-1! Kort voor rust zijn er dan nog mogelijkheden voor beide partijen. Een schitterende voorzet van Luca Klijn komt via Flikweert bij Durville terecht, maar deze schiet net naast. Aan de andere kant is het wederom de spits die gevaar sticht, maar de potentiële aansluitingstreffer spat uiteen op de lat. Dan blaast scheidsrechter Aleman voor de rust.

WFBDVV2

Na rust blijkt DVV’09 de moed terecht nog niet te hebben opgegeven. Koud in het veld, breekt de spits van DVV’09 door de verdediging heen. Hij lijkt daarmee op weg naar 3-2, maar het lukt hem niet om keeper Kay van der Bok te verschalken. Het eerste gevaar van WFB in de tweede helft volgt vijf minuten later. Na een combinatie tussen Zandburg, Flikweert, Melissant en opnieuw Flikweert moet de keeper van DVV’09 weer in actie komen. Die houdt echter zijn doel schoon. Nog geen twee minuten later is het weer Flikweert die gevaar sticht. Nu brengt de paal redding. Als donderslag bij heldere hemel staat het opeens 3-2. De Spits van DVV’09, die vandaag het niveau van zijn teamgenoten ontstijgt, breekt wederom door de verdediging heen en zet zichzelf voor de tweede keer op het scoreformulier.

Net als na de 2-1, dendert WFB ook nu gewoon door. Het is na een hoekschop voor Ouddorp, dat het een verdediger van DVV’09 iets te veel wordt en in paniek met de hand verdedigt. Scheidsrechter Aleman is dat niet ontgaan en hij wijst naar de stip. Melissant gaat achter de bal staan en schiet de bal strak in de linkerhoek: 4-2! Daarmee lijkt het verzet van DVV’09 gebroken. WFB heeft namelijk maar een krappe vijftig seconden nodig voor de 5-2. Het is aanvoerder Stijn Mierop die met een loepzuivere pass Flikweert wegstuurt. Flikweert trekt de bal voor het doel en Yasen laat de keeper voor de tweede keer tijdens deze wedstrijd kansloos.

Alleen de spits van DVV’09 wil zich nog niet gewonnen geven. Als hij aan de aandacht van alles en iedereen is ontglipt, lijkt hij op weg te zijn naar 5-3 en daarmee zijn derde van de ochtend. Jochem de Jong wil dat echter niet over zijn kant laten gaan en door heel hard te werken, weet hij de spits te achterhalen en van de bal te zetten. In de tegenstoot wordt Melissant vrij gespeeld op de rand van de 16 en knalt de 6-2 achter de keeper. Hiermee maakt hij zijn derde van de dag en dat wil hij weten ook. Hij telt ze alle drie op zijn vingers nog eens na. Dat er voor het eerste fluitsignaal nog is geoefend op corners, zien we ook tijdens de wedstrijd. Deze maal is het Santifort, die zich los weet te maken van de verdedigers. Via de knie werkt hij de bal in het doel: 7-2!

In wat volgt kan WFB nog veel verder uitlopen. Zo zijn er nog kansen voor Klijn en Melissant, maar beide heren schieten naast. Het slotakkoord moet dan echter nog komen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd krijgt WFB nog een hoekschop. De bal komt na een goede kaats met Xavi Visser bij Melissant en deze tekent voor zijn vierde treffer: 8-2! Diep in blessuretijd is er zelfs nog een uitbraak van DVV’09. Na een vrije trap, komt de afvallende bal bij de nummer 6 van DVV’09 terecht. Deze reageert ook het meest alert en zet de eindstand op het scorebord: 8-3!

Als we in de kleedkamer de sfeer gaan proeven, treffen we daar een feestende selectie aan. Yasen roept dat het een heerlijke wedstrijd was en ook trainer Daan Moerkerk is tevreden. Om deze wedstrijd te winnen was er constant druk op de bal nodig en de trainer heeft zijn spelers dan ook de ‘vijfsecondenregel’ van Erik ten Hag voorgehouden. De spelers hebben dat goed uitgevoerd. Aanvoerder Mierop valt zijn trainer bij: “we speelden goed, we coachten elkaar en zetten gelijk druk.” Op de vraag of een kampioenschap tot de mogelijkheden behoort, antwoordt hij tactvol: “het zou zomaar kunnen.”

Gelezen: 142 keer