WFB JO12-1 thuis tegen Flakkee JO12-2 11-1

WFB JO12-1 thuis tegen Flakkee JO12-2 11-1

Na 2 uitstekende overwinningen (16-0 en 14-1) stond vandaag de 3e wedstrijd thuis tegen Flakkee JO12-2 op het menu. Op voorhand lijkt dit de enige ploeg die wat tegenstand zou kunnen bieden aan het iets te laag ingedeelde sterrenensemble van WFB JO12-1. Flakkee had namelijk al 3 keer gewonnen (15-0 , 1-0 en 5-3) en lijkt dus de enige sta in de weg voor het kampioenschap voor WFB JO12.

De verslaggever van dienst had de avond ervoor een bedrijfsuitje met overnachting en miste daarom de eerste helft, waardoor het verslag van de eerste helft op de manier van voor de uitvinding van de boekdrukkunst tot  stand is gekomen. Geen verhalen rond het kampvuur zoals toen weliswaar, maar de hedendaagse verhalen rond het voetbalveld doen er niet voor onder. Zoals destijds de verhalen na de vele kampvuurvertellingen, mythische proporties aannamen, zo lijkt dat ook hier zelfs na een vertelling al te gebeuren. Met de nadruk op lijkt, daar zoals gezegd de verslaggever geen getuige was van de eerste helft en zich dus baseert op de 2e helft die helaas niet groots was.

Na aankomst bij de wedstrjd, een paar minuten na het begin van de 2e helft, wisten achtereenvolgens meerdere ouders te vertellen dat de eerste helft echt supergoed ging, met name dan de eerste 20 minuten en dat WFB verdiend met een 4-0 voorsprong de rust in was gegaan en ze verheugden zich (net als de verslaggever trouwens) op de 2e helft.

De coordinator was ook aanwezig en had af en toe zelfs hogeschoolvoetbal gezien, met vloeiende aanvallen, veel goede passes, actiese en nog veel meer en had daadwerkelijk genoten van de eeerste helft, maar moest zich nu begeven naar een ander WFB elftal.

Ook de toeschouwers langs de lijn waren meer dan tevreden en zo ook coach Nico (lid van het trainerstrio), dit stelde de verslaggever gerust en aangezien die ook deel uitmaakt van het trainerstrio, was een traan van trots nog maar net te bedwingen, bij zoveel complimenten over het voetbal van de JO12.

Flakkee had weinig to niks in te brengen in de eerste helft en zo bleek, het vooraf als moeilijke tegenstander ingeschatte Flakkee, blijkbaar een hapklaar brokje. Meerdere mooie aanvallen hadden helaas geen passend einde gekregen, al ging er af en toe wel een mooie in, maar de keeper bleek een goeie te zijn en ook het vizier was niet helemaal goed afgesteld.

4-0 is natuurlijk een heerlijke russtand en de verslaggever ging er eens goed voor staan om te genieten van al het moois dat de 2e helft zou gaan brengen.

Zoals het helaas wel vaker gaat bij wedstrijden, waarin een team een stuk beter is dan de tegenstander en die dus doelpunten ruiken, was de 2e helft echter een stukje minder dan de verhalen over de 1e helft voorspelden.

Van hogeschoolvoetbal was geen sprake meer, want het enige wat nog belangrijk leek, was zoveel mogelijk goals maken. Nu is dat niet zo erg, want goals maken is uiteraard een van de leukere dingen van voetbal, dus alle begrip voor de jongemannen. Uiteraard werd er ook best aardig gevoetbald bij vlagen, maar vooral organisatorisch was het een beetje chaos, daar iedereen wel een doelpuntje mee wilde pikken.

Zo gebeurde het regelmatig dat op Pepijn en Noah na, iedereen in 't strafschopgebied bij Flakkee te vinden was en zorgde dat dus ook voor gevaarlijke uitvallen van Flakkee. Pepijn deed zijn best om t in zijn eentje te klaren achterin, de enkele keer dat Flakkee via een uitbraak richting Noah dreigde op te stomen, maar kon ook niet voorkomen dat door balverlies gevolgd door een onhoudbaar schot, Noah toch een tegendoelpunt moest incasseren. De stand was op dat moment al wel 7-0 dus voor de overwinning had 't gelukkig geen impact. Flakkee verdiende trouwens ook wel een goal, want ze bleven fanatiek voetballen en fel verdedigen. De scheidrechter van dienst een makkelijke ochtend daar beide teams wel fel maar fair speelden.

WFB kreeg t uiteindelijk niet voor niks in deze wedstrijd  en Flakkee kon door hard werken, een geweldig uiblinkende speler: het kleinste mannetje van het veld en een keeper die minimaal 20 keer goed handelend optrad, de schade uiteindelijk beperken tot 11-1. Na 3 wedstrijden dus nog steeds de volle buit voor JO12-1 en op koers voor promotie naar een paar klasses hoger.

En ook al speel je misschien niet tegen een gelijkwaardige tegenstander, winnen gaat uiteindelijk niet van zelf. Vraag dat maar aan Real Madrid die deze week Sherrif Tiraspol te gast hadden voor de Champions League. Toch knap gedaan weer van de jongens! Volgende week uit bij Brielle weer proberen die eerste helft te herbeleven!

Zoals het vroeger ging met de meeste verhalen rond het kampvuur die niet echt fantastisch waren, werd er soms wat overdreven om het verhaal mooier en spannender te maken, waardoor het weer dooverteld zou worden. De verslaggever kiest ervoor om, hoewel hij geen getuige was van de eerste helft, toch te geloven in die fantastische eerste helft, daar de vertellers toch voornamelijk objectieve toeschouwers (ouders en WFB-vrijwilligers) waren.

WFB-Flakkee 11-1  Goals: Mels 2, Milan 4, Sil M 1, Sil S 1, Ilias 1 en Jort 2