Wedstrijd van de week: Brielle JO12-3 - WFB JO12-1
(0 stemmen)

Wedstrijd van de week: Brielle JO12-3 - WFB JO12-1

Op een winderig en koud Geuzenpark in Brielle begonnen vandaag 2 zeer gemotiveerde teams aan de wedstrijd en hoewel het late tijdstip (11:45) de trainers en ouders niet echt goed uitkwam op hun zaterdag, leek dat voor de ploegen geen probleem te zijn en gingen ze beiden fel van start.

WFB was op zoek naar de 4e overwinning op rij en Brielle was tot op het bot gemotiveerd om niet net als de vorige tegenstanders van WFB de wedstrijd te verliezen met grote cijfers. Hier was door de trainer van Brielle ook een goed tactisch plan voor gemaakt en zo maakten beiden ploegen al op zeer jonge leeftijd kennis met het fenomeen 'de bus parkeren'. Brielle zette de bus met 5 verdedigers voor de goal, liet het aan WFB over om de bus te slopen en hoopte af en toe via uitbraken WFB te verrassen. Gepaard met een fantastische inzet en felheid die soms op het randje was was het voor WFB al snel duidelijk dat er geknokt moest worden voor de punten.  

IMG 8488

Zo rolde vanaf minuut 1 de ene na de ander aanval richting de Brielse vesting, maar die gaf niet mee, meerdere corners en voorzetten werden steeds vakkundig uitverdedigd en geprobeerd richting de eenzame spits van Brielle te spelen, zo waren er diverse kansen van Sil M, Milan en Mels, maar steeds zat er weer een Briellenaar met zijn of haar voet tussen, de keeper hield ook genoeg tegen en ook het vizier van de aanvallers van WFB was blijkbaar nog niet goed afgesteld. WFB werd redelijk gefrustreerd door Brielle en begon iets slordiger te spelen en af en toe van te verre afstand te schieten. Brielle putte hier vertrouwen uit en na eerder al een plaagstootje te hebben uitgedeeld, was het in de 13e minuut door een snel uitgevoerde counter plotseling 1-0 voor Brielle. Dit was uiteraard tegen de verhouding in, maar voetbal gaat nu eenmaal om doelpunten scoren. WFB was hier even door van slag, maar na de 2 minuten time-out en kleine peptalk van de coaches dat de doelpunten echt wel zouden gaan vallen, begonnen ze weer net als in t begin de ene aanval na de andere op te zetten. Er werd keurig opgebouwd beginnend bij de keeper Noah 't Mannetje en dan naar de Noud Pille of Jort Visser werden Sil Mierop of Milan Breen aangespeeld die de bal dan voor de goal gaven of een actie maakten en soms schoten op goal. Tevergeefs, maar met elke aanval zag je dat dit geen houdbare zaak zou zijn voor Brielle. 

IMG 8489

Via de weer goed spelende en veelvuldig opkomende Sil Sleeuwenhoek en ook de loopacties en met afstandschoten van de onvermoeibare pingeldoos Ilias Chara werd Brielle steeds meer vastgezet tegen de eigen goal en de bus begon dan eindelijk te bewegen, via een van de diverse klutsen bij de goal kwam de bal bij Mels Coomans, die tot dan toe in de spits tegen een overmacht aan verdedigers stond en nog niet zoveel had kunnen uithalen, maar hij nam in de 24e minuut de bal na een stuit op de pantoffel en de keeper hoorde 'm alleen maar tegen het net ploffen 1-1. Dikverdiende gelijkmaker en dit was ook het startsein om Brielle nog meer vast te zetten, Sil S, Jort en Noud smoorden elke mogelijke counter in de kiem, kwamen ook veelvuldig mee naar voren, dit zorgde af en toe voor mogelijkheden van Brielle, maar de heren corrigeerden dat ook net zelf en anders onderschepte Noah de diepteballen wel.

Brielle gaf echter niet op en hield de bus met vereende krachten op zijn plek en zo ging met name Ilias het vaker van afstand proberen, daar het voor de goal te vol was, en hoewel niet alle schoten even goed gericht  waren vielen vlak voor rust via een van richting veranderd schot de 1-2 en met een mooi diagonaal schot de 1-3.

IMG 8495

Puike partij van de beide ploegen en na rust was eigenlijk het spelbeeld hetzelfde al ging WFB wel iets minder breien in de 16 en werd vaker van afstand de keeper van Brielle onder vuur genomen en zo viel in de 40e minuut na een mooie passeeractie van Sil M aan de linker kant en een gekruld schot richting kruising de 1-4 en leek Brielle toch te bezwijken, Jort kwam veelvuldig op aan de rechterkant, evenals Noud aan de linkerkant en daar ook Sil S vaak opkwam, lag er enorm veel ruimte in hun rug en zo kon het zomaar gebeuren, dat via een hoge bal naar voren, een stuit, en een verdediger en keeper die elkaar in de weg liepen, de spits van Brielle zomaar de 2-4 kon binnenschuiven in de 50e minuut, zou het dan toch nog gaan lonen die geparkeerde bus? 

Sil M legde echter 2 minuten later een corner panklaar neer voor Ilias die via een geplaatste kopbal de 2-5 maakte. Er volgen nog een aantal mogelijkheden, maar bij een paar spelers wilde het doelpunt gewoon niet vallen en daarom bleef de stand 2-5. Hiermee konden beide ploegen content zijn.

Brielle JO12-3 - WFB JO12-1  2-5  Goals: Mels 1, Sil M 1, Ilias 3

Gelezen: 102 keer