Wedstrijd van de week: WFB JO17-2 – Rockanje JO17-2

Wedstrijd van de week: WFB JO17-2 – Rockanje JO17-2

In alle vroegte staat vandaag (zaterdag 9 oktober) de wedstrijd WFB – Rockanje op het programma. Niet alleen de auteur heeft moeite met het tijdstip, spits Sem Dijkshoorn heeft zich zelfs verslapen. De trainers Martijn Born en Niels Breen, wel allebei vroege vogels, hebben hem daarom een plaats op de bank gegeven. Weer terug van weggeweest is Ilan Klepper. Hij voegt zich na een blessure weer bij de selectie. Ook hij start vandaag vanaf de bank. Beide teams verkeren niet in grootse vorm. WFB verloor midweeks met 2-1 uit bij v.v. Hekelingen en de laatste wedstrijd van Rockanje ging verloren tegen Spijkenisse (1-3).

De wedstrijd staat vandaag onder leiding van scheidsrechter Jaap Hoek. Na vijf minuten tekent Rockanje al voor het eerste wapenfeit. Vanuit een corner wordt de 0-1 binnengekopt. WFB is nog nauwelijks bekomen van deze domper of het staat al 0-2. De nummer 7 van Rockanje kan alleen op de keeper af en schiet beheerst de bal binnen. Op de klok loopt al de negende minuut, als WFB zich voor het eerst roert in deze wedstrijd. Mike Brinkman probeert het met een afstandsschot, maar de bal gaat net naast. Aan de andere kant hebben ze meer geluk. Na een buitengewone voorzet, kan de nummer 11 van Rockanje de bal in één keer op de pantoffel nemen: 0-3! Op dat moment zijn er nog maar elf minuten gespeeld en lijkt WFB rijp voor een groot pak slaag.

17218okt

Dat de spelers van WFB weldegelijk kunnen voetballen, laten ze daarna bij vlagen zien. Zo mogen we kort na de 0-3 genieten van goed combinatievoetbal van onder meer Marijn Pape en Lucas Troost. De bal komt uiteindelijk weer bij Pape terecht en hij schiet de 1-3 binnen! Troost tekent voor de assist. Even later, na een snelle inworp van Xander Tieleman, kan Troost Brinkman wegsteken en die lijkt op weg naar de aansluitingstreffer, maar de bal gaat net naast. Rockanje schrikt hier van wakker. Ze zetten een aanval op via de linkerkant van het veld en lijken door de laatste linie heen te breken, maar Jarno Westhoeve kan ternauwernood ingrijpen en voorkomt daarmee de 1-4. Zo is de wedstrijd na die desastreuse eerste tien minuten meer in evenwicht gekomen.

Na een half uur komt Jord Lokker binnen de lijnen. Die zorgt gelijk voor reuring voorin en daar vaart vooral WFB wel bij. Eerst is er nog een keurige onderschepping van Tieleman, die Lex Klijn weet te bedienen en er zo een grote kans ontstaat. Het schot is echter een prooi voor de keeper. Een minuut later begint Lokker aan een solo over het middenveld en speelt Brinkman vrij op de rand van de 16, maar ook deze bal weet de keeper te pareren. In de laatste minuut krijgt Rockanje nog een kans. Wederom lijkt de nummer 7 de vrije doortocht te hebben, maar Daan Orgers laat zich niet verassen, hij wacht lang en dwingt de aanvaller van Rockanje tot een keuze. De bal belandt in de handen van Orgers. Dan heeft scheidsrechter Hoek voorlopig genoeg gezien en hij blaast voor de thee. Na deze eerste helft kunnen we concluderen dat WFB weldegelijk op de deur klopt, maar de keeper van Rockanje houdt die voorlopig gesloten.

In de tweede helft gaat WFB op dezelfde voet verder. Binnen 3 minuten leidt een onderschepping van Mees Prins tot een kans voor Lokker, de hoek is echter te moeilijk. Bij de volgende kans is het wel raak. Brinkman is sterker in het duel dan zijn tegenstander en weet Pape te bereiken aan de linkerkant. Pape geeft een scherpe voorzet voor het doel. Het slimme overstapje, waardoor hij de hele verdediging van Rockanje op het verkeerde been zet, is van Dijkshoorn en Lokker kan simpel binnen tikken: 2-3!

17228okt

WFB wil doordrukken, maar Rockanje wil zich absoluut niet gewonnen geven. In de vierenvijftigste minuut neemt de nummer 7 van Rockanje het doel onder vuur, maar Orgers staat op de goede plek. Een minuut later is er alweer een grote mogelijkheid aan de andere kant. Een scherp aangesneden hoekschop wordt bijna binnengekopt door Westhoeve, maar ook de keeper van Rockanje staat goed. Net nu WFB aan een gelijkmaker begon te denken, reageert de keeper van Rockanje het meest alert. Een snelle uittrap zorgt ervoor dat de nummer 7 van Rockanje de vrije doortocht heeft en hij maakt zijn tweede van de ochtend: 2-4! Een zware domper voor WFB, dat zo goed aan de tweede helft was begonnen. Aan opgeven denkt echter niemand. Vier minuten na de 2-4 staat het alweer 3-4. Een afstandsschot van Lokker is de keeper te machtig. Het restant van de wedstrijd is volledig voor WFB. WFB krijgt nog kansen met twee vrije trappen, die rakelings langs het doel gaan en een voorzet die bijna door Klijn wordt binnen gegleden. In de vijf minuten blessuretijd, die door scheidsrechter Hoek er worden bijgeteld, kan WFB, dat moe is gestreden, echter geen gelijkmaker meer forceren. Spannend blijft het tot het einde toe wel en het laatste fluitsignaal wordt door de spelers van Rockanje dan ook uitbundig gevierd. De wedstrijd eindigt in 3-4.

Na de wedstrijd zijn beide trainers van WFB, ondanks het verlies, tevreden. Born heeft gezien dat zijn ploeg tot het einde toe heeft gestreden en vindt ook dat er meer in zat. Breen is zelfs dik tevreden en vindt dat zijn ploeg een punt had verdiend. Ik ben het roerend met Breen eens en WFB verdient dan ook een groot compliment. Zelfs in geslagen positie (bij een 0-3 en een 2-4 achterstand) bleef de ploeg op zoek naar een resultaat en bleven de spelers, niemand uitgezonderd, hard werken. Als ze dit vast kunnen houden, gaan ze in de rest van het seizoen zeker de benodigde punten pakken!